Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο φασισμός στη χώρα των θαυμάτων...


Το κείμενο που ακολουθεί το γράφω μέτα από τα συνεχόμενα κρούσματα φασιστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πιο τραγικό την επίθεση που δέχτηκαν οι μετανάστες στην Σπάρτη από ομάδα εφήβων (από 14 εως 18 χρονών). ΄
Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι τα παραπάνω κολόπαιδα θα ήθελαν ένα γερό μάθημα για να στρώσουν και να βάλλουν μυαλό. Άλλα επειδή δεν είμαι της άποψης "η πρώτη σκέψη είναι και οι πιο σωστή" το ανέλυσα λίγο στο μυαλό μου.
Είναι τουλάχιστον για κλάματα το γεγονός αυτό καθ' αυτό. Φανταστείτε ένα πιτσιρικά 14 χρονών να έχει σαν μέντορα του το Χίτλερ και όχι μόνο αυτό αλλά και να πράττει όπως θα έπραττε ένας στρατιώτης των SS! Έχει τύχει να γνωρίσω πολλούς μαθητές που να έχουν τέτοια ιδεολογήματα αλλά πότε δεν έπρατταν αυτά που έλεγαν και τους έβγαινε κυρίως λόγω εφηβικής αντίδρασης και χαζομάρας.
Η ιστορία έχει δείξει ουκ ολίγες φορές ότι σε συνθήκες σαν τις σημερινές στην Ελλάδα οπού υπάρχουν αδιέξοδα δύο είναι η απαντήσεις. Η ριζοσπαστική ταξική αντίδραση και η φασιστική. Όταν δεν υπάρχει η μια κερδίζει έδαφος η άλλη. Τα γεγονότα που γίνονται το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι μάλλον δεν δίνεται διέξοδο από την πρώτη... Βρίσκουν λοιπόν ευκαιρία οι απανταχού Καρατζαφέρηδες, Μιχαλολιάκοι και λοιποί φασιστοσυμμορίτες και απαντούν με λαϊκισμό. Ποιος φταίει που δεν έχεις δουλειά και πεινάς? Ο μετανάστης!Η αριστέρα απαντάει μεν αλλά χωρίς να έχει δώσει απάντηση σε ποιο σημαντικά ερωτήματα (τι πήγατε και κάνατε το '89 οεο?) Και οι αναρχίκοι τη μόνη απάντηση που έχουν να δώσουν την δίνουν παίζοντας ξύλο με τα εκάστοτε φασιστάκια λες και αυτοί φταίνε που οδηγήθηκε η κατάσταση εδώ και απαντάς με αυτόν τον τρόπο πολιτικά. Και ένας καπιταλισμός που κάνει τη δουλειά του πολύ καλά όταν δεν υπάρχει κανείς να τον εμποδίσει. Και ο εκάστοτε Καρατζαφέρης χαμογελάει επειδή έβαλε τα πρόβατα του να κάνουν τη βρόμικη του δουλειά και έβαλε το λιθαράκι του στο κτίσιμο του ολοένα και σκληρότερου σύστήματος.

Υ.Γ. Τα σχόλια μου για τους αναρχικούς δεν αφορούν διάφορα περιστατικά που έγιναν πρόσφατα όπως η επίθεση στην κατάληψη Υφανέτ από παρακρατικούς φασίστες και κρατικούς "προστάτες" του πολίτη. Όταν σου επιτίθονται άλλωστε η πιο λογική απάντηση είναι να επιτεθείς και εσύ...
Υ.Γ. 2 Βάλτε να δείτε μια από αυτές τις μέρες το American History X. Έχει πολλά πράγματα να διδάξει αυτή η ταινία...
Υ.Γ. 3 Καιρό είχα να γράψω βρε!!! :D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου